Joulupöydän parhaat salaatit – kokeile näitä herkullisia reseptejä!

Etsitkö inspiraatiota joulukattaukseen? Kokosimme kolme ruokaisaa salaattireseptiä, jotka tuovat tasapainoa perinteisten jouluruokien rinnalle. Näitä salaatteja yhdistää talviset raaka-aineet ja helppo valmistus, joten ne sopivat mainiosti kiireisenkin kokin jouluvalmisteluihin. Katso alta kolme suosikkiamme:

Vihreä Keijun talvisalaatti

  • 1 pussi Vihreä Keiju jääsalaatti
  • 1 ruukku tammenlehtisalaatti
  • 1 dl kuivattuja karpaloita
  • 1-2 dl paahdettuja pekaanipähkinöitä
  • 50 g parmesaani juustolastuja
  • Kastike:
  • 3/4 dl oliiviöljyä
  • 1/4 dl balsamiviinietikkaa
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria

 

Sekoita kastikkeen ainekset ja siirrä viileään maustumaan.
Paahda pekaanipähkinöitä hetki pannulla.
Revi salaatinlehdet kulhoon.
Lisää juustolastut ja karpalot salaatin joukkoon.
Pirskottele päälle salaatinkastiketta ja nauti herkullisesta salaatista.

Vihreä Keijun päärynäsalaatti

  • 1 kpl päärynää
  • 1 dl sinihomejuusto muruina
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja
  • 2 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1-2 kpl Vihreä Keijun makea frisee- tai jääsalaatti
  • 1/2 tl juoksevaa hunajaa

 

Paahda mantelilastuja muutama minuutti kuivalla pannulla.
Kuori ja pilko päärynä.
Pilko aurinkokuivatut tomaatit pienimmiksi paloiksi.
Revi salaatti tarjoiluastiaan ja lisää homejuuston murut, mantelit, aurinkokuivatut tomaatit ja päärynä sekaisin.

Lorauta hunajaa joukkoon. Niin hyvää ja yksinkertaista!

Viikuna-vuohenjuustosalaatti

  • 3 kpl tuoreita viikunoita
  • 1 rkl voita
  • 2-3 rkl fariinisokeria
  • 2 dl viinirypäleitä
  • 2 kpl mandariineja
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 2 rkl saksanpähkinöitä
  • balsamicoa
  • 1-2 kpl Vihreä Keiju jääsalaattia
  • 1/3 ruukku Vihreä Keiju viinisuolaheinä

 

Laita voi ja fariinisokeri pannulle. Lämmitä seosta keskilämmöllä, liikutellen puuhaarukalla, kunnes se on sulanut. Lisää halkaistut, huuhdellut, viikunat ja kierittele niitä hetken pannulla.

Kuori mandariinit ja lohkoa ne. Huuhtele viinirypäleet ja puolita ne. Pilko vuohenjuusto pieniksi palasiksi. Murskaa saksanpähkinät.

Revi salaatin lehdet ja asettele ne tarjoiluvadille ja lisää salaatin muut raaka-aineet salaatin lehtien päälle ja mausta balsamicolla.

2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

UUSIN LEHTI

Liity Facebook -ryhmään

Tilaa uutiskirje

Viikottainen kooste alan tärkeistä uutisista sähköpostiisi

Tulevat tapahtumat

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

https://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Remember Me

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.