Käännä marraskuun harmaus vihreään

Miltä kuulostaisi kaurapuuron vaihtaminen viherpuuroksi tai haluaisitko täyttää pizzan vihreällä salaatilla?

Marraskuun pimeys vie helposti voimat ja ruokaympyräkin kapenee samalla. On niin helppoa unohtaa vihreät kun ulkonakin on harmaata. Älä kuitenkaan anna harmauden viedä mennessään vaan voita se puolellesi rouskuvien salaattien ja tuoksuvien yrttien avulla. Lisää ruokahetkiin annos vihreää ja huomaat miten lempiruokasi saa uutta virtaa loppuvuoden pimeyteen.

Tässä Vihreäkeijun konstit lisätä piristystä ja tuoreita makuja marraskuun harmauteen

VIHERPUUROSTA VOIMAA PÄIVÄÄN 

1 dl mantelijuomaa
1 dl kaurahiutaleita
1 dl turkkilaista jogurttia
1/2 avokado
1 rkl hunajaa
Pinnalle: avokadoa, vadelmia, mustikoita,melonia, minttua

Laita mantelijuoma ja kaurahiutaleet tehosekoittimeen ja anna seistä hetki. Lisää turkkilainen jogurtti, jääsalaattiminttu ja avokado sekä hunaja. Pyöräytä tasaiseksi seokseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hunajaa. Laita viherpuuro kulhoon ja koristele avokadolla, vadelmilla, mustikoilla, meloonilla ja mintulla.

 

PERJANTAIPIZZA ON SALAATTIPIZZA

 1 1/2 dl kädenlämpöistä vettä

1/4 tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
3 dl pizzajauhoja
Punainen pestokastike: 
5 kpl aurinkokuivattua tomaattia
1 valkosipulinkynsi
1/2 punainen paprika
 ripaus suolaa
1 1/2 dl oliiviöljyä
25 g parmesaanijuustoa
1/2 dl cashewpähkinöitä
Lisäksi: 
200 g mozzarellajuustoraastetta
Pinnalle:
125 g minimozzarellapalloja
150 g miniluumutomaatteja
1 punasipuli
 Rucolaa, oliiviöljyä, balsamiviinietikkaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää suola ja öljy. Lisää pizzajauhot ja vaivaa taikinaa kunnes se on kimmoisa. Kohota liinan alla noin 20 min. Vaivaa taikina ja jaa halutessasi kahteen osaan. Kaulitse pyöreähköiksi pizzoiksi. Pohjat saavat näyttää itse tehdyiltä ja olla reunoiltaan epäsymmetriset. Voit muotoilla pizzan myös esimerkiksi sydämen malliseksi. Laita leivinpaperilla suojatulle uunipellille tai kuumalle pizzakivelle.

Valmista punainen pestokastike. Mittaa pestokastikkeen ainekset tehosekoittimeen ja pyöräytä tasaiseksi kastikkeeksi. Levitä kastike pizzapohjan päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 250 asteessa, kunnes pohja on saanut hieman väriä ja juusto sulanut. Levitä päälle runsaasti makeaa friseesalaattia, minimozzarellapalloja, miniluumutomaatteja, punasipulirenkaita ja rucolaa. Valuta pinnalle oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa.

RUOKAISA SALAATTI SAVUPOROSTA JA TUOREISTA YRTEISTÄ

1 kg keitettyjä perunoita
150 g savupororouhetta
2 maustekurkkua
1 omena tai päärynä
1 punasipuli
100 g (pakaste)herneitä
200 g miniluumutomaatteja
 mustapippuria ja suolaa myllystä
 balsamiviinietikkaa ja oliiviöljyä

Paloittele kuoritut, kypsät perunat sopiviksi suupaloiksi. Laita ne salaattikulhoon ja sekoita joukkoon savupororouhe, jääsalaatti, viinisuolaheinä ja paloiteltua maustekurkkua, omena ja hienonnettua punasipulia. Lisää herneet ja puolitetut miniluumutomaatit. Hienonna persilja ja oregano. Lisää ne muiden ainesten joukkoon. Rouhi joukkoon mustapippuria ja suolaa myllystä. Valuta oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa salaatin päälle.

Yhteystiedot:

Pia Oksa/Markkinointi

pia.oksa@vihreakeiju.com

www.lahiruokaamaalta.fi

www.vihreakeiju.fi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

UUSIN LEHTI

Tilaa uutiskirje

Viikottainen kooste alan tärkeistä uutisista sähköpostiisi

Tulevat tapahtumat

Tuoreimmat uutiset

http://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.