Lempeä lämpö ja puhdas grilli ovat onnistuneen grillauksen avaimia

Grillaus on kivaa ja lähes kaikkea voi grillata: lihaa, makkaraa, juustoa, leipää, kasviksia ja hedelmiä. Grillaus onnistuu, kun mielessä on maltti, grillattavaan tuotteeseen sopiva lämpötila ja puhdas grilli.

Juhannus lähestyy ja silloin nostetaan viimeisetkin grillit esiin. Jokainen osaa grillata, kun muistaa muutaman perusasian: tuotteen mukaan sovitettu lämpötila, puhdas grilli ja käden ulottuvilla olevat sammutusvälineet.

Maltti on valttia

Kevyen lempeä ja maltillinen kypsennys on parasta kaikille grilliruuille. Isot lihanpalat, esimerkiksi ribsit kannattaa esikypsentää uunissa tai keittämällä ja viimeistellä grillissä. Näin grillausaika lyhenee ja lopputulos on mehevä.

Puhdistus aina käytön jälkeen

Grilli kannattaa puhdistaa jokaisen käyttökerran jälkeen. Säännöllinen puhdistus pidentää grillin käyttöikää. Puhdistus käy helposti, kun sen tekee grillin ollessa vielä hieman lämmin. Silloin palanut ruoka irtoaa ilman suurta jynssäystä. Laiskan puhdistajan pelastavat ritilän tai tason päälle laitettava grillauskivi tms. alusta, leivinpaperi, folio tai foliovuoat. Myös liian marinadin pyyhkäisy lihan pinnasta ennen kypsennystä vähentää marinadin tippumista ja palamista kiinni grilliin.

Kunnon grillaaja varaa grillin viereen riittävät sammutusvälineet turvallisuuden varmistamiseksi.

Lisätietoja: Riitta Stirkkinen, p. 050 560 2567, riitta.stirkkinen@lihatiedotus.fi, www.lihatiedotus.fi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

UUSIN LEHTI

Tilaa uutiskirje

Viikottainen kooste alan tärkeistä uutisista sähköpostiisi

Tulevat tapahtumat

Tuoreimmat uutiset

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

http://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.