Merien Keittokirja 2023: Seitiä, talvisia vihanneksia ja sitruunainen yrttimuru

Merien Keittokirja on 12 maan kokkien, vastuullisten kalastajien ja voittoa tavoittelemattoman MSC:n yhteistyön tulos. Ilmaisesta keittokirjasta löytyy 12 helppoa reseptiä vastuullisista merenelävistä. Tässä esittelemme yhden niistä: Seitiä, talvisia vihanneksia ja sitruunainen yrttimuru.

 

Edullista ja terveellistä, seiti on hyvä vaihtoehto koljalle tai turskalle. Höyryttämällä sitruunan kanssa saat siitä nopean ja terveellisen aterian ja lanttu ja kaali ovat täyttäviä ja edullisia kauden kasviksia. Yrttimuru antaa tekstuuria ja viimeistelee annoksen.

Resepti kahdelle

  • 2 MSC-sertifioitua seitifileetä
  • 4-6 timjamin oksaa
  • 4 sitruunasiivua
  • merisuolaa
  • musta- ja valkopippuria

Siiderissä haudutettuun kaaliin:

  • 1/2 suippokaali, pituussuuntaan siivutettuna
  • 50 g voita, kuutioina – lisää kastikkeeseen
  • 1 rosmariinin oksa
  • 1 valkosipulinkynsi, puristettuna
  • 1 laakerilehti
  • 250 ml kuivaa siideriä
  • 1/2 tl muskottipähkinää

Lanttusoseeseen:

  • 1/2 lanttu, kuutioina
  • 50 g voita
  • 1/2 tl valkopippuria myllystä

Yrttimuruun:

  • 50 g leivänmuruja
  • Oliiviöljyä
  • sitruunan kuori, raastettuna
  • 1 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • 1 tl timjamia, hienonnettuna
  1. Aloita maustamalla seitifileet noin 30 minuuttia ennen höyryttämistä ja jätä ne maustumaan huoneen lämpöön.
  2. Pilko lanttu ja keitä sitä suolalla maustetussa vedessä noin 25–30 minuuttia, kunnes se on pehmeää. Lisää voi, suola ja valkopippuri ja soseuta tasaiseksi.
  3. Lisää voi kattilaan ja anna sulaa. Lisää kaali, valkosipuli, laakerilehti ja rosmariini. Paista kaalisiivuja korkealla lämmöllä 2–3 minuuttin välein käännellen, kunnes se on karamelisoitunut kaikilta puolilta. Laske lämpötilaa ja lisää siideri ja muskotti.
  4. Peitä kannella ja hauduta 15-20 minuuttia, kunnes siideri on haihtunut ja kaalin kanta on pehmentynyt niin, että sitä on helppo leikata veitsellä. Mausta suolalla ja mustapippurilla myllystä. Sekoita jäljellä olevan siiderikastikkeen joukkoon kylmää voita, jotta se paksuuntuu hieman. Käytä tätä kastiketta annoksen koristeluun.
  5. Valmista yrttimuru. Sekoita kaikki aineet pienessä kulhossa ja paahda murua pannulla 4-5 minuuttia, kunnes se on kullanruskeaa.
  6. Höyrykorissa tai kattilassa, asettele seitifileet muutaman sitruunasiivun ja timjaminoksien päälle. Kypsennä 6–7 minuuttia ja tarjoile välittömästi.
  7. Aseta kalafilee lautaselle lanttusoseen päälle ja lisää päälle haudutettu kaali ja yrttimuru. Koristele tuoreella timjamilla.

Resepti: James Strawbridge | Merien Keittokirja 2023

Katso kaikki 12 vastuullista reseptiä: www.msc.org/fi/merien-keittokirja-2023

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

https://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Remember Me

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.