Pakastekala on arjen pelastaja

Kalaa ei kannata säilyttää jääkaapissa kauaa, vaan tuore kala olisi hyvä valmistaa viimeistään seuraavana päivänä ostamisesta. Tuoretta kalaa ei siksi voi ostaa varastoon – onneksi kauppojen pakastealtaista löytyy monia vaihtoehtoja, jotka säilyvät pitkään!

Pakastekalan käytössä tärkeimpiä asioita on rauhallinen sulattaminen. Jos laitat kalan pakkasesta lämpimään veteen, se voi alkaa kypsyä ennen aikojaan. Pahimmassa tapauksessa kala on päältä ylikypsä samalla, kun se on sisältä vielä kohmeessa. Kala kannattaa siis sulattaa esimerkiksi jääkaapissa: jos aiot tehdä kalaa päivälliseksi, laita aamulla pakastekala jääkaappiin sulamaan. Jos tarvitset kalan sulaksi nopeammin, käytä kylmää vesihaudetta.

Jos teet kalakeittoa tai pataruokaa käyttäen pakastettua, kuutioitua kalaa, voit myös laittaa jäiset kalapalat suoraan keittoon. Pakkauksessa on usein ohjeet siihen, tuleeko tuote sulattaa ennen käyttöä vai voiko kalan lisätä ruokaan jäisenä tai kohmeisena.

Kalapuikot ovat klassikko, mutta mikäli niihin haluaa vaihtelua, voi kokeilla erilaisia kalapihvejä ja -nugetteja, joita myös löytyy pakasteosastolta useista kaupoista. Kalapihvit ovat näppärä ja nopea hätävara kiireisiin kokkaushetkiin!

Muistathan, että kerran sulanutta kalaa ei pidä pakastaa enää uudelleen! Moneen kertaan sulanut ja pakastettu tuote on paitsi terveysriski, myös todennäköisesti maultaan ja laadultaan heikompi.

2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

UUSIN LEHTI

Liity Facebook -ryhmään

Tilaa uutiskirje

Viikottainen kooste alan tärkeistä uutisista sähköpostiisi

Tulevat tapahtumat

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

https://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Remember Me

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.