Seitanpasteijoita ja pähkinäistä kikhernedippiä jouluvieraille

10 kpl isoja tai 20 kpl pieniä | 225°C, n. 12 min

Pasteijat

  • 280 g (1 rasia) Artesaaniseitan Tatti
  • 1 dl kypsää puuroriisiä tai tattaria
  • 100 g lanttua raasteena
  • 2 rkl tummaa siirappia tai vaahterasiirappia
  • 1 tl kuivattua timjamia tai 1 rkl tuoretta
  • 0,5 tl suolaa
  • Mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 500 g valmista torttu- tai lehtitaikinaa

1. Ota taikinalevyt pöydälle sulamaan.

2. Pilko tattiseitankiekot pieniksi kuutioiksi tai pyöräytä monitomikoneessa rouheeksi. Kuori ja raasta lanttu karkeaksi. Yhdistä kulhossa lantturaaste, siirappi, mausteet, Artesaaniseitanin rasiassa oleva sipuli, kypsä riisi tai tattari ja seitan. Mehusta massa hyvällä oliiviöljyllä. Tarkista maku ja lisää timjamia ja suolaa.

3. Jaa taikina neliöiksi. Aseta nokare täytettä tai taikinaneliön keskelle ja sivele sormella kylmää vettä neliön reunoille. Taita kolmioksi ja nipistele sauma kiinni tiukasti sormin tai lusikan reunalla. Tee pieniä viiltoja pasteijan kanteen kokkiveitsen kärjellä niin kosteus pääsee paiston aikana ulos ja pasteija ei repeä. Jos haluat koristella pasteijan niin voitele makeutetulla kahvilla ja ripottele päälle esim. sesaminsiemeniä, rouheita tai leseitä.

Pähkinäinen kikhernedippi 

  • n. 200 g kypsiä kikherneitä valutettuna
  • 1 dl hyvää oliiviöljyä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl ruokosokeria tai siirappia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • Puolikas, makea jouluomena pestynä
  • 1 mandariinin raastettu kuori
  • 1 dl kaurajuomaa tai muuta vastaavaa
  • n. 120 g pähkinäsekoitusta
  • Tuoretta persiljaa ja timjamia

1. Paahda kikherneitä ja pähkinöitä kuivalla pannulla kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää sokeri, neljään osaan leikattu valkosipulinkynsi, kuuteen osaan leikattu jouluomena, oliiviöljy ja kaurajuoma. Anna vain kiehahtaa. Varo, öljy on kuumaa.

2. Ota pannu sivuun ja lisää kaikki muut ainekset. Anna jäähtyä hetki.

3. Soseuta korkeareunaisessa astiassa dipiksi sauvasekoittimella tai blenderillä.

Resepti: Virve Räisänen, keittiömestari Virna Food

Tarjoilut ovat vegaanisia, maidottomia, kananmunattomia ja soijattomia mikäli katsot että valmistaikinan raaka-aineissa ei ole ko. ainesosia.

. . . . . . . . . . . . . .

Virna Food on uusi kotimainen kasvisruokaa valmistava yritys. Virnan Artesaaniseitan-tuoteperheen löydät K-kaupoista kautta maan. Virnan seitan on tuoretta, lisäaineetonta, mehevää ja maukasta. Se sopii monenlaisiin resepteihin ja on valmista nautittavaksi myös sellaisenaan. Kaikille rohkeasti kokeileville kokeille! #virnaefekti | www.virnafood.fi

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

UUSIN LEHTI

Liity Facebook -ryhmään

Tilaa uutiskirje

Viikottainen kooste alan tärkeistä uutisista sähköpostiisi

Tulevat tapahtumat

https://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

Viimeisimmät uutiset

Lue uusin julkaisumme ilmaiseksi kirjautumalla

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.