Mitäs kaikkea Risellan premium-riisillä, Tildalla voikaan tehdä? Toptasten vaikuttajat kokkailivat Tildalla, ja loihtivat herkkuja joka makuun. Kokkailussa testataan aasialaista kanakastiketta, lohi-riisikulhoa, jättikatkarapuja riisillä, riisiä broilerikastikkeella ja tofua.
Historian tarttuvimman mainossävelen lisäksi Risellalla on tuonut markkinoille premium-riisisarjan nimeltään Tilda.
Tumman sinisestä pakkauksesta löytyy aito ja alkuperäinen basmatiriisi, lilasta pakkauksesta terveellisemmän version etsijöille täysjyväinen basmatiriisi ja keltaisessa pakkauksessa jasmiiniriisi mikä sopii hyvin hienosti currien kaveriksi hieman tahmean tekstuurin ansiosta.
Keitettäessä basmatiriisi pysyi hyvin irtonaisena ja kuohkeana. Keittiössä alkoi tuoksua oikein aromaattinen tuoksu. Keittoaika n. 10 minuuttia suolatussa vedessä. Yksi parhaista basmati riiseistä mitä olen käyttänyt!
Emilia Harjuvirta: Aasialainen kanakastike
Tässä tulee superpaljon pyydetyn, aasialaisen kanakastikkeen resepti, jonka olen itse kehittänyt.
Tarvitset:
Risellan premium Tilda-riisiä
kanaa
sipulia ja valkosipulia
kirsikkatomaatteja
porkkanaa
sokeriherneitä
limemehua
punaista pestoa
kookoskerman
soijakastiketta
sriracha-kastiketta
hoisin-kastiketta
green thai curry-tahnaa
tuore persiljaa tai muuta yrttiä
PS. Olisin laittanut vielä herkkusieniä sekaan, mutta unohdin ostaa kaupasta.
Kaada Tilda-riisit kiehuvaan veteen 10–12 minuutiksi.
Paista kana ja sipulit sekä pilkotut kasvikset. Lisää joukkoon srirachaa oman maun mukaan.
Lisää 4 rkl punaista pestoa ja 2 tl green thai curry-tahnaa. Lisää kookoskermaa, limemehua, tuoretta persiljaa sekä soijakastiketta makusi mukaan.
Jos kastike on liian paksua tai mausteista, lisää vettä. Lautaselle laitettaessa lisää päälle tai sivuun hoisin-kastiketta.
Ei muuta, kun hyvää ruokahalua ja kertokaa ihmeessä, mitä piditte ja laittakaa kuvia, kun olette kokeilleet tätä kotona!
PS. Premium Tilda-riisi ei tartu pohjaan niin, kuin muut riisit saattavat tarttua, suosittelen lämpimästi.
Colors of the wind: Lohi-riisikulho
Kiinnostuin Suomeen saapuneesta uudesta Tilda -basmatiriisistä. Tämä riisi on aromikasta ja hyvin korkealaatuista, siksi se kantaakin nimeä premium-riisi. Se kasvatetaan optimaalisissa olosuhteissa ja laadukkaimmista raaka-aineista. Monivaiheinen prosessi varmistaa sen hienon aromin ja maun, johon kaikki työvaiheet tähtäävät. Kansainvälisillä markkinoilla sitä on ollut saatavilla jo yli 50 vuotta ja yli 50 maassa. Itse tykkään panostaa laadukkaisiin raaka-aineisiin ja priorisoin aina maku ja laatu edellä.
Tänään kokkailimme lohi-riisikulhoja eli #salmonricebowl ja onpa muuten mahtava tapa aloittaa viikonloppu !
Valitsimme tällä kertaa täysjyvä-basmatiriisin, koska se sisältää paljon ravinteita ja luonnonkuituja. Hieno pähkinän vivahde, sopivan irtonaista ja täysin gluteenitonta.
Resepti on yksinkertainen, Tilda -riisin lisäksi voit valita täytteeksi oikeastaan mitä tahansa kasviksia, lohen voi korvata esim. tuoreella tonnikalalla. Kastikkeeksi sopii soija tai sitruunasoija ja wasabimajoneesi. Helpoiten valmistat wasabimajon niin, että sekoitat majoneesiin vähän wasabitahnaa ja tilkan sitruunamehua.
Lumo lifestyle: Malaguetassa marinoidut jättikatkaravut
Kauppojen riisihyllyille on tullut uusi erittäin pitkäjyväinen premiumlaatuinen Tilda-riisi. Tein reseptin Tildan basmatista joka on aromaattisesta maustaan ja irtonaisesta koostumuksestaan tunnettu, Himalaja-vuoriston juurella kasvava riisi. Tilda-basmati on omiaan pehmeänmakuiseen kookosriisiin, joka tarjoillaan mausteisessa Malagueta-kastikeessa marinoitujen katkarapujen kanssa. Tee kastike ja marinoi katkaravut ensin.
Kookosriisi
250 g Risella Tilda-riisiä
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 tl hienoa sokeria
1 ½ tl merisuolaa
2 dl kookosmaitoa
50 g kookoshiutaleita tai -lastuja tarjoiluun
Pane riisi siivilään ja pese kylmällä, juoksevalla vedellä kunnes vesi on kirkasta. Anna valua muutaman minuutin ajan.
Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa keskilämmöllä. Lisää sipuli ja kuullota 6–8 min kunnes sipuli on pehmeää. Lisää sokeri, suola ja riisi ja sekoittele koko ajan. Kaada kookosmaito ja 2 dl vettä kattilaan ja sekoita.
Kiehauta, vähennä lämpöä, kunnes suurin osa vedestä on imeytynyt. Anna hautua 10 minuuttia, kunnes suurin osa nesteestä on imeytynyt. Nosta liedeltä ja anna höyrystyä kannen alla 10 minuuttia.
Riisin höyrystyessä paahda kookoshiutaleet tai -lastut paistinpannulla, sekoittele jotta ne paahtuvat tasaisesti.
Pöyhi keitetty kookosriisi haarukalla ja lusikoi riisiä lämmitettyihin tarjoiluastioihin. Koristele paahdetuilla kookoslastuilla ja tarjoile malagueta-katkarapujen kanssa.
Kastikeresepti
12 isoa katkaravun pyrstöä
Pane katkaravut kulhoon ja lisää 3 rkl malagueta-marinadia. Sekoita, peitä muovikelmulla ja anna marinoitua jääkaapissa muutaman tunnin ajan.
Mausta ravunpyrstöt suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla 2 min./puoli. Tarjoa kookosriisin kera.
Mausteinen malagueta-marinadi
70 g pieniä punaisia chilejä (tai maun mukaan)
5 valkosipulin kynttä kevyesti murskattuna
0,7 dl oliivi- tai auringonkukkaöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 ½ tl tomaattisosetta
2 ½tl hienoa sokeria
½ tl kuivattuja chilihiutaleita
1 runsas rkl paprikajauhetta
2 rl merisuolaa
hyppysellinen kuivattua oreganoa
Kuumenna uuni 180 C. Halkaise chilit pituussuunnassa ja pane pieneen uunivuokaan yhdessä valkosipulin ja oliiviöljyn kanssa. Paahda 10 min. Anna jäähtyä muutaman minuutin ajan, pane sitten muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen ja aja pehmeäksi tahnaksi. Pane tahna puhtaaseen purkkiin, sulje ja säilytä jääkaapissa. Säilyy korkeintaan viikon.
Mari puolitoistakerrostakotia: Riisiä broilerikastikkeella
Tutustuin Suomeen rantautuneisiin Tilda -premiumbasmatiriiseihin. Ja parasta, keittoaika vain n. 10 minuuttia!
Tein viikonloppuna koko perheemme suosikkia, riisiä broilerikastikkeella, eikä mitään jäänyt. Maininta riisistä: maku ei pettänyt, koostumus oli myös ihanan kuohkea!
Kastikkeen pohja on aina sama:
Ruskistettuja broilerinfileesuikaleita (400 g), joihin paiston lopulla lisätään currya 1rkl ja soijaa muutama rkl
tölkki kookosmaitoa
vihreää currytahnaa n.0,5 tl (maun mukaan enemmänkin, mutta on aika tymäkkää, joten maista välissä)
suolaa jos tarvii
Muuntelen kastiketta lisäämällä wok-vihanneksia, suolapähkinöitä tai vaikka ananaspaloja.
Superihanaa: Tofua soijakastikkeessa
Meillä testissä oli tällä kertaa perinteinen basmatiriisi, jossa aromikkaan maun lisäksi ihastutti sen nopea kypsyminen – aivan täydellinen tuote kiireisiin kokkaushetkiin siis!
Riisin kanssa tarjolla oli hunajassa ja soijakastikkeessa marinoitua, paistettua tofua sekä paistettuja wok-vihanneksia. Valmiin annoksen maustamiseen lisäsin hunajaa ja soijakastiketta, chili-inkiväärimehua sekä päälle pienen lorauksen vielä sweet chilikastiketta. Annoksen kruunasi tietysti vielä pinnalle ripoteltu tuore korianteri sekä suolatut maapähkinät.