Toukokuu on Kalakuu!

Kalaa pitäisi syödä ainakin kaksi kertaa viikossa. Pro Kala ry:n teettämistä kuluttajatutkimuksista on kuitenkin käynyt ilmi, että vain noin kolmasosa suomalaisista syö suositusten mukaan. Moni haluaisi asiaan kuitenkin muutosta: neljä viidestä haluaisi lisätä kalansyöntiään. Pro Kala ry lanseeraa Kalakuu-kampanjan, jossa haastetaan kaikki syömään kalaa kahdesti viikossa toukokuun ajan.

Toukokuu on luonnonkalan parasta saalissesonkia, jolloin kalatarjonta on runsasta ja monipuolista. Kalakuussa Pro Kala kertoo vinkkejä ja jakaa kalareseptejä helpottaakseen suomalaisten kalan syöntiä.

– Moni haluaa syödä kalaa enemmän, ja me haluamme olla mukana innostamassa ja haastamassa heitä siinä onnistumaan, kertoo Pro Kalan toiminnanjohtaja Katriina Partanen.

Mukaan haastetaan myös esimerkiksi kauppoja ja ravintoloita.

– Kutsumme kaikki viettämään Kalakuuta! Kotikokeille on luvassa videovinkkejä ja reseptejä, ja uskomme, että kampanja tulee näkymään erityisesti somessa, Partanen sanoo.

Kalakuun aikana huippukokit Heikki Liekola ja Anni Peräkylä kokkaavat viikoittain herkullisia kalareseptejä ja jakavat vinkkejä kalan valmistukseen. Videot julkaistaan perjantaisin Kalakuun ajan kalakuu.fi-sivulla, Parasta evästä -Facebook-sivulla, @parastaevasta-tilillä Instagramissa sekä Pro Kalan YouTube-kanavalla.

Kalakuussa on mukana myös TikTokista tuttu Mélanie Rezé, 28-vuotias ranskalais-suomalainen ravintolakokki, jonka herkullisilla resepti- ja ruokapainotteisia videoilla on 90 tuhatta seuraajaa.

– Jos on tottunut syömään vaikka vain uunilohta tai kalapuikkoja, nyt on hyvä hetki kokeilla muitakin herkkuja. Kalaruokien maailma on todella monipuolinen, ja Kalakuussa voi lähteä makumatkalle joka viikko, kannustaa Partanen.

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

https://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Remember Me

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.