UMAMI -makua ja täyteläisyyttä herkkusienistä

Umami on osa jokapäiväistä elämäämme, moni ei vain osaa nimetä makua. Se on viides makuaisti, joka antaa maun syvyyden ruualle. Yleisesti umamin kuvaillaan tuovan ruoalle hyvän maun ja japaninkielinen termi viittaakin ruokahalua herättävään makuun.

Herkkusienet ovat varsinaisia umamipommeja, jonka vuoksi ne sopivat kaikkien ruokien joukkoon.

Tässä Champin umamiset pataruokavinkit kylmeneviin ilmoihin.

KARJALANPAISTI

Suomalainen perinneruoka karjalanpaisti valmistuu käytännössä itsekseen uunissa. Champin herkkusienten maku tiivistyy pitkässä haudutuksessa.

200 g Champ herkkusieniä
600 g karjalanpaistilihaa
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 rkl kokonaisia maustepippureita
2 laakerinlehteä

Puolita herkkusienet ja aseta pataan lihan, pilkotun porkkanan, hienonnetun valkosipulin, suolan, maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa. Kaada päälle vettä niin, että lihat juuri peittyvät. Kypsennä karjalanpaistia uunissa 200 asteessa tunti ilman kantta. Pudota lämpö 175 asteeseen ja kypsennä vielä 1,5 tuntia. Peitä karjalanpaisti kypsennyksen loppuvaiheessa kannella. Tarjoile karjalanpaisti keitettyjen perunoiden, puolukkahillon ja maustekurkun kanssa.

KANAPATA

Tämä lämmin kanapata lohduttaa kylminä iltoina. Champin herkkusienillä korvaat osan lihasta ja tuot lisää makua ja rakennetta pataan. 

600 g kanankoipia
200 g Champ herkkusieniä
100 g pekonia
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 litra kanalientä
400 g kuorittuja säilyketomaatteja
1 laakerinlehti
500 g kiinteää perunaa
2 porkkanaa
1 rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1 rkl timjamia hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria

Kypsennä kanankoivet uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia. Pilko sienet neljään osaan ja pilko pekoni, sipuli ja valkosipuli pieneksi. Paista pekonia kattilassa niin kauan kunnes siitä irtoaa rasva. Lisää sienet sekä sipulit kattilaan ja kuullota hetki. Lisää kanaliemi, tomaatit sekä laakerinlehti kattilaan ja lämmitä kiehuvaksi. Revi kypsästä kanasta liha irti luista ja lisää pilkottujen perunoiden sekä porkkanoiden kanssa pataan. Keitä vihannekset kypsäksi ja lisää hienonnetut yrtit. Mausta kanapata suolalla ja pippurilla.

Lisää hyviä vinkkejä herkkusienistä ja muista kasviksista löydät ruokasivustoltamme www.lahiruokaamaalta.fi

Yhteystiedot:
Pia Oksa/Markkinointi
pia.oksa@vihreakeiju.fi

https://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

Remember Me

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.