Säilytä ruoka maukkaana ja tuoreena pidempään

Tiesitkö, että ruokahävikkiä voi vähentää säilömällä ruoat tyhjiössä? Bosch ErgoMixx on tähän loistava monitoimiväline.

Kun ruoka pakataan pussiin, laatikkoon tai pulloon ilman sen kummempaa käsittelyä, on mukana aina ilmaa. Ilmassa oleva happi nopeuttaa ruoan pilaantumisprosessia ja saa bakteerit ja sienet kasvamaan – ja ruoka päätyy roskiin. Ruoan tuoreena pitämiseen on kuitenkin helppo ratkaisu: säilytys vailla ilmaa.

– Ruokahävikki on maailmanlaajuinen ongelma, sillä vuodessa heitetään pois noin 1,3 miljardia tonnia ruokaa. Yksi isoimmista syistä tähän on se, että kotitalouksissa ei säilytetä ruokaa oikein. Säilyttämällä ruoan ilman happea, eli tyhjiöpakkauksessa, ruoka säilyy maukkaana ja tuoreena pidempään, Bosch-kodinkoneiden Johan Stendin kertoo.

Ruokien ja ainesosien tyhjiössä säilyttäminen voi pidentää niiden käyttöikää jopa kaksinkertaisesti **. Bosch ErgoMixxin ansiosta ruoan vakumoiminen eli vakkaus on helpompaa kuin koskaan: sillä voidaan säilöä sekä tuoreet ruoka-ainekset että ruoantähteet. ErgoMixx on tehokas ja muunneltava sauvasekoitin, joka sopii lähes kaikkiin ruoanvalmistusvaiheisiin. Tarvitsitpa sitten minileikkuria, soseuttajaa, monitoimikonetta viipalointiin, raastamiseen tai murskaamiseen, tai alipainetta sous-vide-kokkaamiseen – ErgoMixxillä onnistuu tämä kaikki.

– ErgoMixxin ainutlaatuisuus piilee kuitenkin sen vakkaustoiminnossa, joka yhdessä mukana tulevien tyhjiösäilytyslaatikon ja -pussien kanssa tekee säilömisestä helppoa ja nopeaa. Ruoka säilyy jopa kaksi kertaa pidempään – olipa kyseessä puolikas avokado, avatut salaattipussit, vasta pyöräytetty smoothie tai illallisen tähteet, Stendin vinkkaa.

Miksi vakkaus kannattaa?

1. Vakkauksen avulla ruoka pysyy tuoreena ja maukkaana pidempään, ruokahävikki vähenee ja ruokakomeron, jääkaapin sekä pakastimen järjestyksessä pitäminen helpottuu.

2. Grillikautena ruokiin lisäillään makua marinadeilla. Tyhjiössä mausteiden ja marinadien maut imeytyvät ruokaan nopeammin – vakkaamalla valmistelet lihat, kalat ja vihannekset vikkelämmin grilliä varten.

3. Kun valmistat koko viikon ruoat kerralla, sujuu arki helpommin. Säilö kokkaamasi ateriat täydellisen kokoisiin tyhjiöastioihin, joissa ruoat pysyvät tuoreina tuplasti pidempään!

Teksti: Matilda Mäkinen

**Säilytys pusseissa, purkeissa tai pulloissa tyhjiöpakattuna verrattuna tavanomaiseen säilytykseen ilman vakumointia. Riippumattomien laboratorioiden suorittama koe 09/2018, 06/2019 ja 12/2019. UNIVERSITY OF LJUBLJANA, Biotechnical Faculty.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

UUSIN LEHTI

Tilaa uutiskirje

Viikottainen kooste alan tärkeistä uutisista sähköpostiisi

Tulevat tapahtumat

Tuoreimmat uutiset

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

http://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Viimeisimmät uutiset

Lue uusin julkaisumme ilmaiseksi kirjautumalla

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.