Suomessa syödään leipää ahkerasti

Leipätiedotus ry:n teettämän kuluttajatutkimuksen mukaan Suomi on todellinen leipämaa.

Suomalaisista 65 prosenttia syö vähintään 3 viipaletta leipää päivässä. Erityisen hyvin leipä maistuu yli 40-vuotiaille vastaajille, jotka syövät leipää keskimäärin enemmän kuin alle 40-vuotiaat.

Kuusi kymmenestä vastaajasta ostaa leipää vähintään kaksi kertaa viikossa tai useammin. Leivän ostamiseen vaikuttaa eniten maku aiemman kokemuksen pohjalta, ja suosituimmat leivät suomalaisessa ruokapöydässä on tehty rukiista ja kaurasta. Ruispalaleivän ja kauraleivän suosio Suomessa on vahva.

Yleisesti arvioiden leivän kulutus on Suomessa kansainvälisesti vertaillen huippuluokkaa; 99,7 prosenttia syö leipää osana ruokavaliotaan.

Lisää ja tarkemmin kuluttajatutkimusten tuloksia avataan toimittajille ja sidosryhmille suunnatussa Leipätiedotuksen webinaarissa 24.8.2021 klo 10. Laitathan päivämäärän kalenteriisi. Lähetämme elokuun alussa tarkemmat osallistumisohjeet.

Kuluttajatutkimuksen toteutti Crowst Oy. Kysely oli valtakunnallinen on-line tutkimus (n=1000).

Lisätiedot:
Kaisa Mensonen, toiminnanjohtaja, ETM
Leipätiedotus ry
kaisa.mensonen@leipatiedotus.fi
040-5942728

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on whatsapp
2020_ARI_banneri_468x100_120dpi

UUSIN LEHTI

Liity Facebook -ryhmään

Tilaa uutiskirje

Viikottainen kooste alan tärkeistä uutisista sähköpostiisi

Tulevat tapahtumat

Tuoreimmat uutiset

http://aitoaruokaa.fi/palveluhakemisto/

Hunajayhtyma_Verkkokauppa

Viimeisimmät uutiset

Lue uusin julkaisumme ilmaiseksi kirjautumalla

Sivustolla käytetään evästeitä, joilla voimme parantaa sivustoa ja käyttökokemustasi sekä kohdentaa markkinointiamme. Osa evästeistä on sivuston toiminnalle välttämättömiä. Lue tietosuojaselosteestamme, miten käsittelemme evästeisiin liitettyjä tietoja.